esemény
CCA Open – CCA Kortárs Szabadegyetem- 5.- ÉKSZER | Simonyi István | Kortárs Műgyűjtő Akadémia – CCA

megnyitó | 2017. április 25. 17:30

cím | Gregersen Art Point (GRAP), 1093 Budapest, Lónyay u. 31.

Térkép

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) következő április 25-ei kortársművészeti szabadegyetemén művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár és előképzettség nélkül részt vehetnek a GRAP-ban.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzusához kapcsolódott a tíz előadásból álló nyílt sorozatának ötödik alkalma is, amelyen Simonyi István- Az ÉKSZER mint művész(et)i médium címmel tart előadást a hazánkban kevéssé ismert kortárs ékszertörténet műfajának alakulásáról és szerepkörének lehetőségeiről.

Simonyi István művészettörténész, művészeti menedzser és gyűjtő. A BÁV Aukciósház ékszerbecsüs szakának oktatója és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemének előadója.

Simonyi István előadásában bevezeti a hallgatókat az ékszer tervezés történetének fejlődésébe, a művészi ékszer műfajába és válfajainak terebélyes rendszerébe. Hazai és nemzetközi példákon keresztül ismerhetjük meg a legfontosabb alkotókat, és gondolkozhatunk el közösen arról; mi is ma a kortárs ékszertervezés célja, hogyan érdemes gyűjteni és viselni a kortárs műalkotásokat. 

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely kívül esik a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet műfajainak általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontosnak ítélt aktuális kihívása.

További szabadegyetem-időpontok: május 2, 9, 16, 23, 30 + június 06.
Helyszín: Gregersen Art Point, Budapest, Lónyay u. 31, 1093
Érkezés, helyfoglalás: 17:00- 17:30 (az előadóterem befogadó mérete korlátozott)
Belépőjegy egy alkalomra: 3.000 Ft, a helyszínen fizetendő
Diákkedvezménnyel (50%) egy alkalomra: 1.500 Ft, a helyszínen fizetendő
Bónusz: a résztvevők között minden alkalommal 1 db választható CCA kurzusnapon történő díjmentes részvételt sorsolunk ki.

A programban a CCA közreműködő partnere: a cARTc Egyesület.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum

ISBN K�nyv+Gal�ria