esemény
Gerber Pál kiállítása | Gerber Pál | 20 éves az ikOn

kurátor | Fazakas Réka

megnyitó | 2018. március 6. 13:30

a kiállítást megnyitja | Iski Kocsis Tibor festőművész

web | http://events.uni-obuda.hu/eve...

a kiállítás bezárása | 2018. április 5.

cím | 1034 Budapest, Bécsi út 96/b

Térkép

Gerber Pál Munkácsy-díjas festőművész az Óbudai Egyetem aulájába mint nem klasszikus kiállítótérbe egy újszerű, különleges, helyspecifikus installációt álmodott meg. A Munkácsy-díjas Gerber Pál (Tatabánya 1956) jelentős életművet tudhat maga mögött. A 70-es évek óta Európa és hazánk legjelentősebb kiállítóhelyein mutatja be alkotásait. Gerber munkásságára jellemző, hogy nem csupán klasszikus ’white cube’ kiállítóterekben állít ki, hanem váratlan helyeken, szokatlan módokon alkot, hogy azok kizökkentsenek, és a dolgok hétköznapisága valamilyen módon felboruljon. Cél, hogy különleges hatást hozzon létre és elgondolkoztasson. Gerber az Óbudai Egyetem aulájába, mint nem klasszikus kiállítóterébe, újszerű befogadói közegébe helyspecifikus installációt, sorozatot álmodott meg. A munkák hordozói a hétköznapokból is ismert durva felületű, határozott struktúrájú OSB lapok nagyon jól idomulnak az aula légies, transzparens közegéhez. Az építőiparból ismert matéria közelebb hozza befogadóit a festményeken megjelenő elvont, enigmatikus üzenetekhez. Gerber mindig törekszik az egyszerű megfogalmazásra, a grisaille festéssel készült munkáin a szürke árnyalataival dolgozik, egyfajta monokrómhoz közelítő alkotásokat hoz létre. A Cápák megeszik az Irodalmat, az In Situ, és a többi munka elvont üzenetei sokféle értelmezést hordoznak, szabadságot adva ezzel a befogadói asszociációknak. A kiállítás kurátora Fazakas Réka.

 

A kiállítás munkanapokon 9 és 18 óra között látogatható az Óbudai Egyetem aulájában (1034 Budapest, Bécsi út 96/b, A épület).

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata