esemény
Emberközpontú építészet /Architecture with People | A Danish Architecture Centre (Koppenhága) kiállítása | FUGA Budapesti Építészeti Központ

kurátor | A Dán Nagykövetség programja

megnyitó | 2018. április 11. 18:00

a kiállítást megnyitja | Kirsten Geelan nagykövet és Kádár Bálint építész

web | http://fuga.org.hu/emberkozpon...

a kiállítás bezárása | 2018. április 30.

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

Korunk dán építészei köztudottan elkötelezettek a fenntartható fejlődés és az energiatakarékos megoldások iránt. Egy jóléti államban, mint Dánia, a várostervezés és az építészet a társadalmi fejlődés keretéül szolgál. A tervezés demokratikus folyamat, melyben párbeszéd jön létre építészek, civilek, szakmabeliek és intézmények között. Ennek köszönhetően az építészet képes kielégíteni a felhasználók igényeit és elébe menni a jövőbeli elvárásoknak. Az Emberközpontú építészet című kiállítás kortárs dán építészeti projektek széles skáláját mutatja be, melyek erősítik az emberek biztonságérzetét, új lehetőségeket teremtenek, ösztönzik a diverzitást, s nem mellesleg az embert helyezik első helyre.

A megnyitó után filmvetítés:

BIG Time

Bjarke Ingels és a BIG építész stúdió

dán dokumentumfilm, 93’, 2017
dán nyelven, angol felirattal
rendező: Kaspar Astrup Schröder

A The Wall Street Journal szerint a harminckilenc éves Bjarke Ingels „egyik pillanatról a másikra emelkedett a design legnagyobb csillagai közé”, nevét ott találjuk a világ 100 legbefolyásosabb embere között a Time magazin listáján. A film hat éven át követi a sztárépítészt, aki élete eddigi legnagyobb projektjén, a New York-i W57 toronyházon és a World Trade Center 2-es blokkjának építésén dolgozik. Intim betekintést enged az építész géniusz innovatív gondolkodásába, és a küzdelembe, melyet saját egyéniségének megtartása érdekében folytat, miközben igyekszik élhetőbb hellyé tenni a világot.

 

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum