esemény

kurátor | Szabó Ádám, Sass Valéria

megnyitó | 2018. április 6. 18:00

web | https://www.facebook.com/event...

a kiállítás bezárása | 2018. április 21.

cím | Chimera-Project Gallery, 1072 Budapest, Klauzál tér 5

Térkép

élreFértés
Sass Valéria ‒ Szabó Ádám osztály kiállítása

A Chimera Project Galéria 2018. ápr. 6-án, pénteken este 6-kor nyíló tárlata a jövő magyar művészgenerációjára fókuszál.

Az élreFértés/ Misunderstanding című tárlaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói mutatkoznak be, ezen belül is Sass Valéria és Szabó Ádám osztályának diákjai.

A Chimera Project Galéria hisz abban, hogy a művészeti képzés alapvetően meghatározza a hazai művészeti szcéna jövőjét. A galéria célja, hogy a kiállítás révén egy gyakorlati terepet és folyamatos követést nyújtva felhívja a figyelmet a művész-lét olyan elemeire, az együttműködések jelentőségére, készségekre és attitűdökre, amelyek elengedhetetlenek a művészek későbbi érvényesüléséhez.

Az egyetemmel való együttműködés egy része a galériaalapítók ezen elköteleződésének.

A továbbiakban Szabó Ádám kiállítási koncepciója olvasható:

Félreértések elkerülése végett, szokás mondani, amikor valamit nagyon pontosan akarunk meghatározni. A félreértés jó esetben ártalmatlan és nevetéssel oldódik meg a helyzet, rosszabb esetben azonban súlyos következménye is lehet, egyes esetekben akár tragédiához is vezethetnek.

”Egy Zog nevű lény repülő csészealjon megérkezik a Földre, hogy elmondja a Föld-lakóknak, hogyan lehet megakadályozni a háborúkat és gyógyítani a rákot. Ezt az információt Mango nevű szülőbolygójáról hozza, ahol ő és társai fingás és sztepptánc útján érintkeznek.Zog éjszaka ér földet Connecticutban. Mihelyst kiszáll a csészealjból, észrevesz egy
lángoló házat. Berohan a házba, sztepptáncot jár és fingik, úgy figyelmezteti a háziakat a szörnyű veszélyre. A családfő egy golfütővel kiloccsantja Zog agyvelejét.” (Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije Ford. Békés András Budapest 1997)

Képek esetében a félreértések alapja a kulturális kódok rossz értelmezése, ami viszont képek új ciklusának kiindulópontja is lehet. A kiállítás ezen termékeny vagy épp terméketlen félreértések, félreértelmezések lehetőségeit járja körül. A kezdő mondat helyesen tehát: félrértések elkerülése végett a félreértéseket nem kerüljük el. (Szabó Ádám)

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.