esemény
Vajdasági művészek délutánja a Ferenczy Múzeumban – Danyi Zoltán író, Mezei Szilárd zeneszerző, Tolnai Szabolcs filmrendező | Danyi Zoltán, Mezei Szilárd, Tolnai Szabolcs | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2018. április 21. 17:00

web | http://www.muzeumicentrum.hu/v...

cím | Ferenczy Múzeum, 2000 Szentendre Kossuth L. u. 5.

Térkép

Egy délután három olyan híres és elismert vajdasági művésszel, akik most is, ma is hazájukban, a Délvidéken élnek: Danyi Zoltán író, aki Mészöly-díjat kapott A dögeltakarító című regényéért, amelyből fel is fog olvasni. Mezei Szilárd zeneszerző, akinek népzenével keveredő improvizatív és dzsesszzenéjét világszerte a legnevesebb kiadók jegyzik, s aki zenélni fog. Tolnai Szabolcs színház- és filmrendező, akinek Minotaurusz című, ritkán látható rövidfilmjét is levetítik ezen a délutánon. A program az Újvidéki Orfeuszok – A vajdasági Új Symposion folyóirat (1965–1992) kiállításhoz kapcsolódik. A három művésszel beszélgetés is lesz, melyet a kiállítás kurátora, Szilágyi Zsófia Júlia vezet. Mindenkit szeretettel várunk!

 

A Budapest Art Weekkel közös program.

 

Fotó: Dormán László

Jótanács

Ha az ikOn működésében bármilyen problémát észlel az ikOn 4.0-ra való átállás következtében, kérjük azonnal jelezze az ikon@ikon.hu e-mail címen!

A problémákat igyekszünk a legrövidebb idő alatt kijavítani.