esemény
Vásárhelyi Művészélet 1900- 1990 Finisszázs - Örök az Ég: Szirtes Edina Mókus, Rohmann Ditta koncertje | Tornyai János, Barcsay Jenő, Frank Frigyes, Keserü Ilona, Kohán György, Rudnay Gyula, Tóth Menyhért, Szalay Ferenc | Várkert Bazár

megnyitó | 2018. április 21. 18:00

web | https://www.varkertbazar.hu/es...

cím | Várkert Bazár-Testőrpalota - 1013, Ybl Miklós tér 2.

Térkép

Vásárhelyi Művészélet 1900 - 1990 Finisszázs - Rohmann Ditta és Szirtes Edina koncertje (ősbemutató), Marosvölgyi Gábor kurátori tárlatvezetésével

Nehèz olyan különleges talàlkozást felfedezni, ami igazàn újat hoz a zeneirodalomban. Amikor két muzsikus találkozik, nemcsak a hangszereikkel, hanem lelkükkel, kèpzelőerejükkel, egész „érzővilágukkal”érintik meg egymást. Egy új felállásnál ez lehet a legnagyobb ajándék.
A gordonka ès a hegedű hangja gyönyörű és inspiràló, Ditta varázslatos személye, lankadatlan figyelme és angyali érzèkenysège -  mely nèha egèszen szenvedèlyessè vàlik -  kiegészíti muzsikus társa Szirtes Edina Mókus képzeletvilágát.
A duó ezen a koncerten teljesen új darabokat játszik, amelyek erre a kèt lèlekre íródtak és a Vásárhelyi Művészélet 1900 -1990 tárlat záróakkordjaként hallhatjuk őket.

 

Jótanács

Ha egy névre vagy címre kattint az artRoll oldalakon, akkor az ikOn kilistázza, hogy az adott személy vagy esemény hol fordul elő az ikOn oldalain.