esemény
Egy debreceni műgyűjtő | Könyvbemutató és beszélgetés az Antal-Lusztig-gyűjteményről | Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső, Anna Margit, Bálint Endre | Hegyvidék Galéria

megnyitó | 2018. április 26. 18:00

web | http://www.facebook.com/events...

cím | Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Térkép

A Hegyvidék Galéria és a debreceni Déri Múzeum
tisztelettel meghívja Önt és Partnerét

2018. április 26-án 18 órára

a Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Korniss Dezső, Anna Margit és Bálint Endre művei az Antal–Lusztig-gyűjteményből című kötet bemutatójára.

Köszöntőt mond: Pokorni Zoltán Budapest-Hegyvidék polgármestere és Komolay Szabolcs Debrecen kulturális alpolgármestere

A kötethez kapcsolódó debreceni kiállításról, a gyűjteményi kötetről és a kollekcióról Antal Péter műgyűjtő, ügyvéd és Nagy T. Katalin művészettörténész, kurátor beszélgetnek.

Moderátor: Balázs Attila galériavezető

Az est vendége: Szirtes Edina Mókus énekes-hegedűművész-zeneszerző, akinek előadásában improvizációk hangzanak el, melyeket a kötet művészeinek zenei témájú művei inspiráltak.

A kötetek, kizárólag a bemutatón, 50% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Helyszín:

Hegyvidék Galéria
1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

+36 1 225-7160
info@hegyvidekgaleria.hu
facebook.com/hegyvidekgaleria

facebook.com/Antal-Lusztig Collection

A részvétel ingyenes.


Az Antal-Lusztig-gyűjtemény az egyik legjelentősebb magyar magángyűjtemény. Debrecen városa és a Déri Múzeum egy közös projekt keretében vállalta, hogy a közel 5000 darabból álló kollekciónak megközelítőleg a felét reprezentatív kötetekben kiadja. Erről a különleges sorozatról, az első kötet művészeiről és műveikről, a gyűjtés mibenlétéről beszélgetnek a meghívott vendégek.


A 600 oldalas könyv anyagából válogatott kiállítás március 3-tól látható a debreceni MODEM földszintjén, "Fátyolsáv fények, csurranó színek" - Barcsay Jenő, Vajda Lajos, Ámos Imre, Anna Margit, Korniss Dezső és Bálint Endre címmel.

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.