esemény
Megnyitó: Láthatatlan jelenlét – Bevezetés a kortárs művészetbe gyerekeknek – de nem csak nekik | Szilágyi András | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2018. április 26. 17:00

web | http://www.muzeumicentrum.hu/l...

cím | Barcsay Múzeum, 2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 10.

Térkép

Ilyen, kifejezetten kamaszokat megszólító, kísérleti tárlat még nem volt hazánkban. A kiállítás kiindulópontja három képzőművészeti alkotás, melyekhez a fiatalokat is foglalkoztató felvetéseket kapcsoltuk. A kérdések, asszociációk és fogalmak segítségével megfejtjük a művekben használt kódokat és közösen keressük a művészek által felvetett kérdéseket. A kiállítás kiindulópontja három kortárs műalkotás: Ásztai Csaba, Tóth Eszter és Vincze Ottó művei a Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményéből.
Figyelem! A válaszok száma végtelen! Rajtad múlik, hogyan látod a világot!

A megnyitón a vendégeket üdvözli: Gulyás Gábor, az FMC igazgatója
A kiállítást megnyitja: Szilágyi András designtörténész
Kurátorok: György Gabriella és Kassai Hajnal
A kiállítás megtekinthető: 2018. április 27-től május 27-ig hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

 

A kiállítás a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú projekt múzeumi komponensének keretében jött létre, melynek szakmai megvalósítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ.

Jótanács

Az ikOn oldalain elhelyezett hirdetésekkel (bannerekkel) a kortárs képzőművészeti események nagyobb látogatottsága érdekében végzett munkát támogatja!

az ikOn médiaajánlata