esemény
Balogh Viktória: KERT / Küszöb fesztivál | Balogh Viktória | ISBN könyv+galéria

kurátor | Szilágyi Róza Tekla

megnyitó | 2018. május 8. 19:00

a kiállítást megnyitja | Pettendi Szabó Péter

web | https://www.isbnbooks.hu/2018/...

a kiállítás bezárása | 2018. junius 8.

cím | ISBN könyv+galéria

Térkép

Balogh Viktória: KERT
A kiállítás megtekinthető: 2018. 05. 08. – 06. 08.
Megnyitó: 2018. 05. 08. 19:00
Megnyitja: Pettendi Szabó Péter

A projekt központjában egy kert áll. A kiállítás által teremtett kontextusban a kert mint helyszín, mint életforma, mint egy bizonyos, nyelvi eszközökkel nehezen meghatározható tudás lelőhelye jelenik meg.
A tudás misztikuma, eredete, megfogalmazásának különféle módjai, a tudás megszerzésével és ápolásával kapcsolatos személyesség és objektivitás dinamikája mind mind nehezen rendszerezhető élmények.
Balogh Viktória szüleinek birtokával foglalkozó munkája ezzel a tudással és a hozzá vezető úton szerezhető és kereshető élmények összegzésével foglalkozik.
A témáról való intenzív gondolkodást megelőzően a kutatás fókuszpontjaként és tárgyaként szolgáló lokáció, az adott kert a semmiből valamit teremtő heroikus munka helyszíneként aposztrofálódott.
A bemutatott anyag több szeletből áll: fotókönyv, önálló fotográfiák, családi archívumból kiemelt képek, videók.

Az esemény a Küszöb Fesztivál keretében valósul meg. Fő támogató: MVM

Helyszín: ISBN könyv+galéria, 1084 Budapest, Víg utca 2. 

Nyitva tartás:

K-P: 12-19:00
Szo: 14-18:00

www.isbnbooks.hu
------------------------------------------------------------------------------------------
Küszöb Fesztivál

A Küszöb Fesztivál tizenegy kortárs művészeti intézmény együttműködésén alapul, középpontjában a pályakezdő képzőművészek lehetőségei, problémái állnak. Az egyhónapos eseménysorozat koordinátora Don Tamás, a MODEM kurátora, mesterszakon írt szakdolgozatában foglalkozott először a témával. Az általa készített interjúk, kérdőívek, kötetlen műtermi beszélgetések rávilágítottak arra, hogy a felsőoktatási intézményrendszerből kikerülve a pályakezdő fiatalok légüres térbe kerülnek, mivel hiányoznak azok az intézmények, amelyek segítenék az „átzsilipelést”. További problémákat jelent, hogy tanulmányaik során kevés útmutatást kapnak arra vonatkozóan, hogyan is tudnának sikeresen integrálódni a művészeti közegbe.
Ezeket kiküszöbölendő a fesztivál egy új mikro-intézményrendszeri struktúra létrehozására tesz javaslatot. Célja a fiatal képzőművészek, és alkotásaik bemutatása egy szélesebb közönség előtt; ennek keretében 2018 májusában tizenkét egyéni és egy csoportos kiállítás valósul meg Budapesten.
A pályázatra beérkezett projektek közül a befogadó intézmények demokratikusan választhatták ki a szellemiségükben leginkább a profiljukba illeszkedőt. A kölcsönös szimpátián alapuló közös munka és a nyitás nemcsak új projektek megszületését teszi lehetővé, de egy újfajta együttműködésen alapuló hozzáállás kialakulásához is vezethet. Fontos kiemelni a résztvevő intézmények sokszínűségét: nagyon eltérő működésű, fenntartású, profilú kiállítótérről van szó, de valamennyi lényegesnek tartja a pályakezdő művészek támogatását.

Honlap: https://kuszobfesztival.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kuszobfesztival/
Instagram: https://www.instagram.com/kuszobfesztival/

A fesztivál főszponzora: MVM Magyar Villamos Művek zrt.
A Küszöb Fesztivál médiatámogatója az Artmagazin Online

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!