esemény
Mezosfera lapszámbemutató | Ginelli Zoltán, Dominique Malaquais, Szakács Eszter | tranzit.hu

megnyitó | 2018. május 28. 18:30

web | http://hu.tranzit.org/hu/proje...

cím | Díszterem a Vasas Szakszervezeti Szövetség Székházában, Magdolna u. 5-7., Budapest 1086

Térkép

A tranzit.hu-ban bemutatott, Two Meetings and a Funeral (rendezte: Naeem Mohaiemen, 2017) című háromcsatornás filminstallációval párhuzamosan jelenik meg a tranzit hu által kiadott Mezosfera (mezosfera.org) angol nyelvű online magazin új tematikus száma.

A tematikus szám témája a nemzetközi szocialista szolidaritás összetett és ellentmondásos története, különös tekintettel Magyarország és harmadik világbeli országok diplomáciai-kulturális kapcsolataira, illetve a pán-afrikanizmus és a pán-arabizmus gondolta mentén létrejövő kulturális események az 1960-70-es éveben.

A Mezosfera lapszámbemutó résztvevői: Dominique Malaquais, kutató és író, az Institut des Mondes Africains (IMAF/CNRS) vezető kutatója, Ginelli Zoltán, kritikai geográfus, tudománytörténész doktorjelölt (ELTE Földtudományi Doktori Iskola) és Szakács Eszter, kurátor, tranzit. hu.

 

Kép: Photo made at the First World Festival of Black Arts or World Festival of Negro Arts, Dakar, 1966, from Chimurenga Library

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.