esemény
Péntek a műteremben │ Gáspár György és Kóródi Zsuzsanna üvegművészek | Gáspár György, Kóródi Zsuzsanna | Resident Art

megnyitó | 2018. julius 6. 17:00

web | http://www.residentart.com/eve...

cím | Resident Art Budapest

Térkép

9 műterem • 10 képzőművész • 5 nyári péntek délután >> a nyár folyamán a Resident Art Budapest kortárs képzőművészeti sétája kizárólag műtermekbe vezet. Öt egymást követő péntek délután tíz művész kilenc műtermébe látogatunk el.

Első alkalom: Gáspár György és Kóródi Zsuzsanna üvegművészek műterme
Találkozó: Kálvária tér-Baross utca sarok

Jelentkezés: www.residentart.com/walks vagy hello@residentart.com

Részvételi díj: 3.500 Ft/fő/alkalom
5 alkalmas bérlet: 14.000 Ft/fő

• • •

Gáspár György 1976-ban született Pécsett, 2003-ban diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetem szilikát szakán, 2002-ben egy szemesztert töltött Dániában, a Designskolen Kolding-ban. 2013 és 2016 között a Pécsi Tudományegyetem szobrász DLA képzésén vett részt.

„…úgy is definiálhatjuk, hogy Gáspár György áttetsző kétdimenziós táblaképeket fest, majd azokat egymásra helyezi, időnként formázza, ezzel alkotva szobrászati értelemben is azonosítható körbejárható műveket, vagy reliefeket.”

Kóródi Zsuzsanna 2010-ben szerzett diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem üveg szakán. Ezt megelőzően, 2009-ben egy szemesztert hallgat a dublini National College of Art and Design-ban.

Kóródi üvegobjektjeiben Victor Vasarely és Bridget Riley síkban megvalósított op-art festészeti megoldásait gondolja tovább. Egyedi grafikáján szétbontja, majd lencséje segítségével virtuálisan kiterjeszti azt a végtelen térbe úgy, hogy megmarad a tisztán optikai, analóg kép-tér képzet határain belül.

- - - - - - - - - - - - - - - -

Az Resident Art Budapest galéria és művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából született meg. Képzőművészeti sétákat szervezünk Budapest belvárosában, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kortárs kiállításait és alkotóit mutatjuk be az érdeklődőknek.

„Művészettörténészként, tanárként, majd később műkereskedőként szerzett tapasztalataim szerint egyre többen foglalkoznak vizuális művészettel, ugyanakkor hiányzik a megfelelő képzőművészeti nevelés és az értő látás tanítása az oktatásból. Célom, hogy a vizuális művészeteket emberközelbe hozzam, másrészt értően bemutassam azoknak, akikhez és akikről szól." - Schneller János galériavezető
- - - - - - - - - - - - - - - -

Resident Art Budapest
1061 Budapest, Andrássy út 33. II./1.
www.residentart.com
hello@residentart.com
+36 1 339 4573

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.