esemény
Art Ante Portas - 1968–2018 • Tiszteletadás a Szentendrei Szabadtéri Tárlat előtt | feLugossy László, efZámbó István | Ferenczy Múzeumi Centrum

megnyitó | 2018. junius 24. 10:00

web | https://www.facebook.com/event...

cím | Szentendre, Templomdomb

Térkép

Art Ante Portas
1968–2018 • Tiszteletadás a Szentendrei Szabadtéri Tárlat előtt

Program:
10:00-12:00 várjuk a művészeket, akik saját maguk rakják fel műveiket a
12:00 A pop up kiállítás megnyitója, efZámbó István (Öcsike) részvételével.
14:00 feLugossy Laca könyvbemutatója a Czóbel Múzeumban
15:00 Az Art Capital záró sajtótájékoztatója Gulyás Gáborral
16:00-17:00 a program vége, a művek levétele a falról és elszállítása.

Fél évszázaddal ezelőtt fiatal, autodidakta képzőművészek úgy döntöttek, hogy a szentendrei Templomdombon, a szabad ég alatt teremtenek maguk és sorstársaik számára kiállítási lehetőséget. Ez a döntés a korszak egyik legfontosabb gesztusa volt: a szabadság valóságos perspektívájának megteremtése a pártállami diktatúrában, amely ezt a kifejezést olyan módon tette politikai szlogenné, hogy eredeti jelentésétől megfosztotta.

Az Art Capitalt szervezői számára különösen fontos ez a hagyomány: a szabadság és a művészet közösségének hagyománya. Ezért felkértek sok-sok képzőművészt, aki osztozik abban a meggyőződésben, hogy bármilyen kötöttségek között is kelljen megnyilvánulni, azon belül mindig megteremthető a szabadság, s aki ennek megjelenítését  alapvető értéknek tartja, hogy ezen a napon hozza el Szentendrére és állítsa ki a szabad ég alatt valamely, általa fontosnak tartott művét – ilyen módon tisztelegve a fél évszázada indult Szentendrei Szabadtéri Tárlat előtt.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum