esemény
Bűnügyi fotográfia a fényképezőgépen túlról | Barakonyi Szabolcs | Centrális Galéria

megnyitó | 2018. október 24. 18:00

web | http://www.osaarchivum.org/

cím | Centrális Galéria, 1051 Budapest Arany János u. 32.

Térkép

Meghívó - Előadás
Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986
Centrális Galéria (Blinken OSA – Szabad Európa Rádió Archívum) - 1051 Budapest, Arany János u. 32.
2018. szeptember 28. – november 4.

Előadó: Barakonyi Szabolcs, Index
2018. Október 24, szerda, 18:00

A Blinken OSA Archívum meghívja Önt a Centrális Galéria „Öngyilkosság – Magyarország 1956-1986” című kiállításához kapcsolódó előadásra, melyet Barakonyi Szabolcs, az Index fotóriportere tart „Bűnügyi fotográfia a fényképezőgépen túlról” címmel.
Az ötvenes évek közepétől három évtizeden át Magyarországon – a „legvidámabb barakkban” – volt a világon a legmagasabb az öngyilkosságot elkövetők aránya. Miért dönt valaki úgy, hogy véget vet az életének? Miért döntött így ebben a három évtizedben minden kétezredik magyar? Ezekre a kérdésekre igyekszik választ találni a kiállítás, melynek alapjául a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Helyszínelő Részlegének fotóarchívuma szolgál. A tárlaton a gyűjteményből az öngyilkossági helyszíneken készült fotókból látható válogatás.
Barakonyi Szabolcs előadása arra keres választ, hogy milyen különböző kihívásokkal kell szembenéznie a bűnügyi technikusnak, a fotóművésznek és az újságírónak egy öngyilkosságról szóló jegyzőkönyv vagy tudósítás összeállításakor.

Jótanács

Az ikOn artKomm levelek nem mindenben helyettesítik a postai meghívókat, de az ikOn használatával intézményenként átlagosan 4 havonta sprólható meg annyi papír, amennyi egy fa életét jelent(het)i.