esemény
Dr. Pászthy Bea egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta tárlatvezetése Salla Tykkä: Rövid címek c. kiállításában. | Salla Tykkä, Dr. Pászthy Bea | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

megnyitó | 2018. november 10. 16:00

web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...

cím | Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Térkép

Dr. Pászthy Bea egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta tárlatvezetése Salla Tykkä: Rövid címek c. kiállításában. 

A rendhagyó tárlatvezetésen Dr. Pászthy Bea segít abban, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerjenek a Salla Tykkä művészetét alapjaiban átható betegségek, az anorexia nervosa és a testkép zavarok lélektani okaiba. 

Dr. Pászthy Bea csecsemő-, és gyermekgyógyász, gyermepszichiáter, klinikai farmakológus, valamint pszichoterapeuta szakorvos, kognitív viselkedésterapeuta és családpszichoterapeuta. Egyetemi docens a Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinikáján. Kutatási területe az anorexia nervosa, a testkép zavarai és gyermekpszichiátriai farmakológia. 5 könyv, 38 könyvfejezet, 142  magyar és 11 angol nyelvű publikáció szerzője, társszerzője.

Salla Tykkä kiállítása a női énkép, identitás és fizikai létezés újraértelmezését kísérli meg. A kiállításon bemutatott két legkorábbi, még egyetemi évei alatt készült videóműve, a Gyűlöletem haszontalan és a Még mindig szeretek gyűlölni a művész anorexiával folytatott küzdelmét dolgozza föl. Az akár önterápiás eszközökként is felfogható alkotások központi tematikája – a testképzavar, a fizikai és pszichikai önelfogadás, a test kényszeres kontrollja, valamint általánosságban a kollektív és individuális testtel kapcsolatos félelmek – későbbi műveihez is háttérként szolgált.

 

 

A tárlatvezetés magyar nyelvű. Részvétel kiállítási belépővel vagy bérlettel lehetséges.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával! Az ikOn weboldalán sokkal több információt talál az eseményekről.