esemény
SEJTMOZGÁS | Orshi Drozdik Orsolya | Ateliers Pro Arts/A.P.A.!

megnyitó | 2018. október 31. 19:00

web | http://www.ateliers.hu

a kiállítás bezárása | 2018. november 30.

cím | 1085 Budapest, Horánszky u.5.

Térkép

Drozdik Orsolya
SejtMozgás 2018


SEJTMOZGÁS, 2018 CÍMŰ FESTMÉNY SOROZATOM NYOLC DARABJA BUDAPESTEN AZ APA-BAN, ATELIERS PRO ARTS ART CENTER-BEN  KÉSZÜLT. A SOROZAT KÖZVETLEN FOLYTATÁSA A SEJTFESTMÉNYEK, 2017-18 CÍMŰ SOROZATOMNAK, AMIT A KÖZÖNSÉG EZZEL A KIÁLLÍTÁSSAL PÁRHUZAMOSAN LÁTHAT A BUDAPEST GALÉRIA, LAJOS UTCA 158, KIÁLLÍTÓ HELYSÉGÉBEN  (2018 09/27-11/4-ig) .
A GALÉRIÁT AUGUSZTUS 1 – TŐL MŰTEREMKÉNT HASZNÁLTAM, MIUTÁN SZABÓ G. BEÁTA ÉS JOHN WARREN GOTSCH RENDELKEZÉSEMRE BOCSÁTOTT, HOGY A NYÁR FOLYAMÁN MŰTEREMKÉNT HASZNÁLVA, BENNE FOLYTATHASSAM A 2017-BEN MEGKEZDETT MUNKÁMAT ÉS RENDEZHESSEM AZT AZ ANYAGOMAT, AMIT NEW YORKBÓL AZ ELMÚLT ÉVBEN BUDAPESTRE SZÁLLÍTOTTAM.

A Sejtfestményeim a vászon felületének Tapintásról, a létezésről És az örökös újjá születésről szólnak. 2017-ben Elhatároztam, hogy megrajzolom a sejtjeimet, hogy Egészséges Újjáteremtésükben segítsek. Rajzoltam És Gyorsítottam, De testemben gyorsabban születnek újra A sejtek, Nem tudtam a sebességet tartani az újjászületés csodájával, pedig nagyon siettem.

A felnőttek percenként elveszített sejtjeinek száma nagyjából 96 millió. Szerencsére ugyanabban a percben körülbelül 96 millió sejt osztódik és kerül az elhaltak helyére. Ahogy az elhalt hámsejtek leválnak a bőrünkről, a belső szervekből származó elhalt sejtek is távoznak a testünkből a többi salakanyaggal együtt.

A sejtmozgás című festménysorozatom erről a dinamikus újjászületésről szólnak. Persze a festészetről is, amelyet ezen gondolataim médiuma ként használtam.

Drozdik Orsolya

 

Jótanács

Ha egy intézmény nevére kattint, akkor az ikOn megmutatja az intézmény adatait és azt, hogy milyen események lesznek ebben az intézményben.

ISBN K�nyv+Gal�ria