esemény
Könyvbemutató: Klein Rudolf: Metropolitan Jewish Cemeteries | Klein Rudolf, a könyvet bemutatja: Csáki Tamás | FUGA Budapesti Építészeti Központ

megnyitó | 2018. november 19. 17:00

web | http://fuga.org.hu/klein-rudol...

cím | FUGA Budapesti Építészeti Központ

Térkép

ICOMOS  – Hefte des Deutschen Nationalkomitees LXVI, 2018

A kötet a közép- és kelet-európai városi zsidó temetőkről szóló első átfogó mű. A számos példán alapuló összehasonlító elemzés a balti országoktól a Balkánig, Oroszországtól Németországig foglalkozik a művészettörténetet, az építészetet és a tervezést, a tereprendezést, a zsidó tanulmányokat, valamint az általános és a modern zsidó történelmet érintő kérdésekkel. Fontos eleme a zsidó temetkezési művészet kulturális háttere: a keresztény-zsidó párbeszéd, a különböző európai régiók közötti zsidó hatás, beleértve a Németországban megindult és az egész kontinensen elterjedt reformmozgalom hatását, valamint az askenázi- szefárd dialógus az ó kontinens egyes részein.
Ez a könyv olvasók széles köre számára íródott, beleértve önkormányzati döntéshozókat, várostervezőket, építészeket és restaurátorokat, zsidó temetők üzemeltetőit, művészettörténészeket, zsidó tanulmányok tudósait, valamint a 19. és 20. századi zsidó örökség és temetői kultúra iránt érdeklődő szélesebb nyilvánosságot.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum