esemény
Lágy eső – filmvetítés és beszélgetés | Nagy Dénes, Dobos Tamás | Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

megnyitó | 2019. január 14. 18:00

web | https://capacenter.hu/esemenye...

cím | Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (1065 Budapest, Nagymező utca 8.)

Térkép

2018. január 14-én, 18 órától a KÉP-ÉLMÉNY kiállításhoz kapcsolódva a Lágy eső című filmet vetítjük, utána Nagy Dénes rendezővel, Dobos Tamás fotográfus-operatőrrel, valamint Hossala Tamással, a KÉP-ÉLMÉNY projekt vezetőjével beszélget Mucsi Emese, a KÉP-ÉLMÉNY kiállítás kurátora.
A Lágy eső című film két szálon is kapcsolódik a KÉP-ÉLMÉNY kiállításhoz. Egyfelől a Tarr Sándor azonos című novelláján alapuló cselekménye révén. A film egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiúról, Daniról szól, aki Magyarország elmaradt határ menti kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, Zsófiba, de képtelen szerelmét normálisan megvallani. Dani viselkedése furcsa, kirívó, néha szánalmas. Szeretetre vágyik, de nem tudja, hogyan kell ezt a szeretetet megszereznie, mert nem tanították meg neki. Ez a feloldhatatlan feszültség ellenállhatatlanul sodorja a nevelőotthonban tanult vigasztalódáshoz, önmaga megsebzéséhez, amelyben látszólagos megnyugvásra talál.

Másfelől Dobos Tamás, a film operatőre révén, aki a KÉP-ÉLMÉNY projektben fotográfus mentorként vett részt, és munkája jelenleg látható a Capa Központban.

A film vetítését követően Nagy Dénes rendezővel, Dobos Tamás fotográfus-operatőrrel, valamint Hossala Tamással, a KÉP-ÉLMÉNY projekt vezetőjével beszélget Mucsi Emese, a KÉP-ÉLMÉNY kiállítás kurátora.

 

Időpont: 2019. január 14., 18 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az esemény 19.30 óráig tart – amennyiben a KÉP-ÉLMÉNY kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, az esemény előtt tudják megtenni.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum