esemény
Már megint | Darab Zsuzsa | Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

kurátor | Csizek Gabriella

megnyitó | 2018. november 29. 18:00

web | https://capacenter.hu/kiallita...

a kiállítás bezárása | 2019. január 18.

cím | Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ (1065 Budapest, Nagymező utca 8.)

Térkép

„Sajnálom? Vagy sajnálnom kellene? Nem tudom. Nem hiszem. Nem tudom, mit hiszek. Nem tudom, mit higgyek. Utállak. Mert bántottál. Nagyon. És fáj. A lelkem fáj. Megint. Minden hiába. Most mindent jól csináltam pedig. De mégsem. Bár azt hittem. Már mindegy. Ilyen ez. Még egy pofon. Tőled? Az élettől? Csalódtam. Akkorát csalódtam benned. Bennetek. Már unom. Nem akarom, hogy fájjon. Megint. A lélek olyan törékeny. Felelősséggel tartozol érte, ha megszelídítetted. Kár, hogy ezt elfelejtetted. Talán sose tudtad. Ez az én hibám. Félreismertelek. Megint.”

Ez a sorozat egy terápiás fotóprojekt. A képeken keresztül, a szöveges vallomáshoz hasonló módon, egyfajta párbeszédet folytatok a volt partnere(i)mmel, az életemben szerepet játszó összes férfival. Egy kicsit saját magammal is. Ugyanakkor összegzés is ez: az a bizonyos levél, amit az ember soha nem küldött el, a szavak, amelyeket nem tudtunk kimondani, amikor kellett volna. Egyfajta lezárás. Mindeközben nyitott könyvként jelennek meg benne a korábbi kapcsolataimra vonatkozó érzéseim és gondolataim. (Darab Zsuzsa)

 

Darab Zsuzsa fotográfus (1989), a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fotográfia alapképzésén 2012-ben diplomázott. Majd Dániában, egy ösztöndíjas programban festészetet és képzőművészetet tanult. 2014-ben, Helsinkiben az Aalto University School of Arts, Design and Architecture-n tanult Erasmus ösztöndíjjal. A MOME mesterképzésén 2015-ben végzett, majd 2016-ban design- és vizuálisművészet mesterdiplomát szerzett ugyanitt. Ezt követően – Erasmus ösztöndíjjal –, Izlandon vett részt gyakornoki programban, ahol 2018-ig fotósasszisztensként dolgozott a SuperStudio-ban, Jón Páll fotográfus mellett. Jelenleg Budapesten él és dolgozik.

2011 óta a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának tagja, valamint 2017-től a Women Photograph csoport tagja.

Munkái általában személyes témákat dolgoznak fel, konceptuálisak, valamint kísérleti jelegűek is. Képeit számos kiállításon láthattuk már itthoni tárlatokon, valamint nemzetközi kiállításokon is, pl.: New York, Róma, Nizhny Tagil, Bécs, Helsinki, Isztambul, Varsó vagy Greenville. 2013-ban részt vett a Folyamatos jelen projektben a Mai Manó Ház rendezésében. 2016-ban, bekerült a Photo Botie 30 legjobb, 30 év alatti női fotográfusa közé.

Jótanács

Ne elégedjen meg az artKomm levelek olvasásával!
Az ikOn weboldalán kilistázhatja a mai/holnapi/holnaputáni eseményeket!