esemény
Exkluzív tárlatvezetés Kopin Katalinnal | a Női fókusz c. kiállításon | Műcsarnok

megnyitó | 2024. április 11. 17:00

web | https://mucsarnok.hu/program/p...

cím | Műcsarnok

Térkép

Kopin Katalin művészettörténész, muzeológus, kurátor. 2005-től rendszeresen publikál művészeti lapokban, írásai megjelennek a Fotóművészetben, az Új Művészetben, az Artportalon, a Flash Artban, a Punkt.hu-n. 2010-2023 között a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze és muzeológusa volt, 2022-től a PhotoLab nevű fotográfiai kiállítóhely művészeti vezetőjeként és kurátoraként tevékenykedett. 2024-től a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora és a Budapesti Metropolitan Egyetem óraadó tanára. Több életműkiállítást és csoportos kiállítást jegyez kurátorként, katalógusok és monografikus munkák szerzője és szerkesztője. A kiállításokhoz kapcsolódóan riportfilmeket és interjúkat készít a kortárs művészet szereplőivel. A DokuMa (dokumentarizmus ma) beszélgetéssorozat moderátora. Kiemelt kutatási területe a kortárs fotóművészet, érdeklődik a dokumentarista fotográfia új irányai, tendenciái iránt.

Női fókusz | Budapest FotóFesztivál Nr 8.

A Fesztivál a Magnum ügynökséggel folytatott együttműködésének köszönhetően 2024-ben a női fotográfusokat ünnepli. A „Női fókusz” című kiállítás öt fotográfusnő, Eve Arnold, Inge Morath, Nanna Heitmann, Susan Meiselas és Marilyn Silverstone munkáiból válogat.
Az 1947-ben létrehozott Magnum Ügynökség már nagyon korán lehetővé tette, hogy női fotóriporterek csatlakozzanak az alapító fotográfusokhoz, így Eve Arnold és Inge Morath már az 1950-es évek elején csatlakoztak. A különleges szelekcióban, amely a háború utáni időszaktól napjainkig készült felvételekből áll, az úgynevezett humanista fotográfia mellett az ikonikussá vált magazinfotókat, sztárportrékat is felvonultatja.

A tárlatról bővebben: https://mucsarnok.hu/noi_fokusz

jegyár: 3500 Ft

Biztosítsa helyét helyszíni vagy online jegyelővétellel!

Szakmai jegy (3000 Ft) a helyszínen kapható.

Jótanács

Az ikOn archívumában az összes 2000. januárja óta feltöltött esemény megtalálható.
archívum