Posztkoloniális konyha workshop: a gyarmatosítás hatása az európai konyhára | Szabó Eszter Ágnes, Nagy Zsófia
megnyitó | 2021. julius 17. 16:00
web | https://www.ludwigmuseum.hu/pr...
cím | Ludwig Múzeum
Szabó Eszter Ágnes és Nagy Zsófia előadásán szó lesz a gyarmatosítás és a nagy kereskedőcégek tevékenysége nyomán bekövetkezett növény-és ételmigrációról, a slow food-ról, továbbá olyan szárazságtűrő növényeket is bemutatnak, amelyek az éghajlatváltozás miatt valószínűleg fel fogják váltani a megszokott hazai élelmiszer alapanyagok egy részét.
Az előadás előtt a helyszínen Zsófia Gado Gado salátát és szószt kever, Szabó Eszter Ágnes pedig a Pomtayer-ből keletkezett Szurinami-szendvicset készíti el. Kóstolás kis adagokban, vírusbiztosan!
Ha egy időpontra kattint, akkor az ikOn megmutatja, hogy erre a napra milyen eseményeket regisztráltak.